Babcia robiła na przykład makaron z jaj bażancich. Zawsze powtarzał, że robi wykwintne potrawy dla wyjątkowych osób, bo jak twierdziła kiedyś taki makaron podawano tylko na królewskich stołach. Tam również kucharze, w kuchennym zaciszu komponowali najlepsze potrawy dla swoich władców. Nie wiem do tej pory skąd babcia to wiedziała i czy faktycznie jakiś król miał okazję cieszyć podniebienie takim makaronem. Na pewno z tym makaronem babcia podawała najlepszy rosoły z bażantów, perliczek, kur które dziadek trzymał w swojej zagrodzie. Dodawała makaron też do zupy pomidorowej. Jadało się go na różne sposoby. Smak makaronu z jaj bażancich był najlepszy i zawsze przypomina mi najpiękniejsze chwile mojego dzieciństwa.
I właśnie takie są Makarony Wykwintne z jaj bażancich- Letnia Kuchnia. Robione wedle receptury babci. Z tą samą starannością, z najlepszej mąki i z takich samych pysznych i delikatnych jaj bażancich. Technologia produkcji makaronu się zmieniła. Zamiast stolnicy i wzorzystej ceraty są zaawansowane maszyny, makaron zamiast na słońcu suszony jest w specjalistycznych piecach, ale dzięki temu możemy naszym klientom oferować najwyższą jakość. I co najważniejsze, smak makaronu pozostał taki jak był. W BioGusto dbamy oto, aby makaron był taki sam.
Letnia Kuchnia Makaron Wykwintny z jaj
bażancich.
Spróbuj i poczuj jego prawdziwie wykwintny smak.
Zobacz pełną ofertę Letniej Kuchni
Makaron Wykwinty z jaj bażancich