Makarony Wykwintne w Letniej Kuchni wytwarzamy z naturalnych składników
-do naszych makaronów wykorzystujemy świeże jaja bażancie pochodzące z zatwierdzonych hodowli bażantów w Polsce, z których hodowane bażanty wypuszcza się w środowisko naturalne
Pyszne i aromatyczne, nadają naszym makaronom niepowtarzalnego smaku. Niebanalny skład jaj bażancich nadaje naszym makaronom nutkę ekstrawagancji, sprawiając, że Makarony z Letniej Kuchni są prawdziwie wykwintne.
Otrzymywana jest z ziaren pszenicy twardej lub zwyczajnej. Daje nam pewność, że nasze makarony będą miały oczekiwaną elastyczność i trwałość po ugotowaniu
Mąka z pszenicy durum ze względy na swoje właściwości, nadaje naszym Wykwintnym Makaronom wyższej twardości i sprawia, że po ugotowaniu mają świetną konsystencję. Ponadto mąka ta wzbogaca nasze makarony o makro- i mikroelementów oraz zawartość witamin w tym witamin z grupy B.
Często nazywana też jako „Szafran Indyjski” dzięki niej nasze makarony mają pięknie żółty kolor. Kurkuma, dzięki składnikom, jakie zawiera, wspiera również procesy pozytywnie trawienne oddziałujące na pojedyncze komórki i cały organizm
Wstążka
Makaron w postaci płaskich, prostokątnych pasków. Wstążki doskonale nadają się do różnego rodzaju zup, ale i potraw na bazie bazie mięsa lub śmietany. Grubsza struktura makaronu wstążka pozwala czasem gotowania dobrać konsystencję makaronu wedle własnego uznania. Twardszy wyrazisty lub miękki kremowy
Nitka
Nitka to klasyczny kształt makaronu najczęściej stosowana do zup, szczególnie do rosołów, dlatego często nazywany po prostu nitka rosołowa. Kiedyś robiona domowym sposobem za pomocą ręcznych maszynek, dziś nasza nitka to wybitny smak makaronu
zawarty w cienkich, delikatnych kluskach o powtarzalnym kształcie.
Cienkie nitki, powodują, że makaron można gotować bardzo krótko. Co pozwala go przyrządzić szybko. Zawsze i wszędzie.
Krajanka
Krajanka to mix nitek makaronowych o 3 szerokościach. Kształt ten świetnie sprawdza się we wszystkich zupach, sałatkach makaronowych oraz jako dodatek do dań z warzywami lub sosami. Krajanka swoim kształtem sprawia wrażenie nieragularnych kształtów, co podbija wrażenie produktu wytwarzanego w warunkach domowych.
Rurka PENNE
Makaron Penne posiada kształt rurek ciętych na końcach pod kątem. Dzięki swojej solidnej strukturze penne świetnie sprawdzają się w potrawach pieczonych, sałatkach makaronowych oraz w tradycyjnych daniach, również włoskich. Ich kształt pozwala na idealne uchwycenie sosów i składników, co sprawia, że są uniwersalnym wyborem dla wielu potraw.
Świderek
Makaron o rozpoznawalnym kształcie, który świetnie się sprawdza zarówno w potrawach pieczonych jak i sałatkach. Doskonale łączy się z sosami, dzięki temu Makaron Świderek jest idealny do potraw na bazie sosów śmietanowych, pomidorowych lub pesto. Spiralny kształt świderka powoduje, że sos wnika do środka doskonale łącząc się z wyjątkowym smakiem naszego Wykwintnego Makaronu z jaj bażancich.
Kolanko
Kolanko to makaron o kształcie rurki zagiętej o około 180 stopni. Makaron ten to doskonały wybór do wyrazistych zup, takich jak barszcz, do klasycznych dań makaronowych, jak np. makaron z serem, makaronowa sałatka lub zupa krem. Kształt kolanka powoduje, że sosy, zupy i polewki chętnie wnikają na stałe do jego wnętrza. Powoduje to zatrzymywanie się sosów i składników potrawy wewnątrz makaronu, a to daje miłe odczucie, że każdy kolejny kęs dania jest soczysty i smaczny.
Wybierz makaron idealny dla siebie ! Wybierz wykwintny makaron z Letniej Kuchni
Te różnorodne rodzaje makaronów z jaj bażancich stanowią doskonałą bazę do przygotowania wielu dań, dodając im wyjątkowego smaku i elegancji.